dimecres, 3 de setembre de 2014

Us desitgem un bon inici de curs!

Hui comença el curs 2014-2015 als centres educatius valencians. Enguany, però, és un inici especialment complex. La il·lusió, els nervis i la inquietud dels alumnes per encetar una nova etapa es barregen amb les polèmiques que envolten l’aplicació de la LOMQE i la desaparició de l’obligatorietat d’impartir en valencià les dues assignatures que conformen l’antic Coneixement del medi, una mesura que pretenia assegurar l’equilibri lingüístic i fomentar l’ús de la nostra llengua a les aules.

Tanmateix, a les nostres escoles molts equips docents segueixen lluitant en favor d’una escola pública, integradora i en valencià, conscients del fet que educació és sinònim de dignitat. Hui, en nombrosos centres, els professorat dóna la benvinguda al curs amb problemàtiques i polèmiques diverses, amb més alumnes i menys mitjans, però amb un mateix objectiu: aconseguir que els xiquets i les xiquetes aprenguen a pensar i a conviure, i que es preparen adequadament per al futur.


Per això, contra vent i marea, us volem desitjar un bon inici de curs que aconseguisca allunyar els problemes i les incerteses amb la contribució de tots els que formem la comunitat educativa.


" Perquè hi haurà un dia que no podrem més, i llavors ho podrem tot " Vicent Andrés Estellés.

 Imatges del CEIP Cremona on els alumnes han sigut rebuts entre aplaudiments (font: Escola Valenciana)

Cap comentari: