dimarts, 20 d’octubre de 2015

Maria Solar: literatura infantil sense fronteresEl cicle de conferències  dels «Premis Literaris Ciutat d’Alzira» comptarà hui amb una convidada de luxe. La gallega Maria Solar, és periodista i ha conreat el seu ofici tant a la ràdio com a la televisió galega. Una exitosa carrera audiovisual que ha combinat amb el món de la literatura infantil i juvenil, on ha assolit grans fites. Solar ha aconseguit amb  el seu últim llibre  «El meu malson favorit», una obra escrita originàriament en gallec, el Premi Lazarillo de creació literaria del 2014. Amb este llibre, Solar demostra a més com es pot escriure en llengües perifèriques com el gallec i reeixir  per la seua qualitat i universalitat, alhora que obrin un camí sense complexos. 

De fet, aquesta obra forma part del catàleg White Ravens 2015, una llista dels 200  millors llibres de l’any en el món de la literatura infantil i juvenil, que confeccionen un grup de 20 experts a la Biblioteca de Múnich.  Un llibre que els valencians poden llegir a la col·lecció «El Micalet Galàctic » que arriba amb  aquest llibre al numero 200.

Com diu Solar “mentre en el periodisme parle de la realitat, en els llibres m’invente altres mons”. Mons plens d’humor i sentiment però que no deixen de fer una ullada a la realitat més pròxima.


L’autora gallega estarà hui a Alzira a partir de les 19 h. a la Casa de la Cultura d’Alzira amb la conferència. «Escriure literatura infantil des de la perifèria», presentada pel director comercial de Bromera, Bernat Bataller.

Cap comentari: