dimarts, 10 de maig de 2016

Un llibre que desperta l'interés per l'economia. T'ho pots creure?

 Economia per a un futur sostenible, de Vicent Cucarella, s’acaba d’incorporar a la col·lecció «El Nord» de l’editorial Bromera i ja es troba disponible a les llibreries. L’obra, amb pròleg de Lluís Miret, pretén despertar l’interés dels lectors per l’economia i donar explicacions sobre la nostra situació actual a l’abast de tothom. Qualsevol persona curiosa, amb independència de la seua edat i formació, pot acostar-se a aquest llibre per descobrir les claus de l’economia que regeix la nostra societat.

Aquesta obra divulgativa no només ofereix explicacions, sinó que també vol proposar alternatives als desafiaments actuals a escala global, sempre partint de la realitat més pròxima. El llibre reprodueix un diàleg entre dos adults i un jove en el qual s’aborden conceptes bàsics de l’economia i es fa una mirada a temes imprescindibles i de gran actualitat (l’ecologia, la sostenibilitat energètica, el consum responsable, el decreixement, el repartiment del treball...), per acabar proposant possibles alternatives per a superar la situació actual.

Amb un llenguatge senzill i entenedor i amb rigor i claredat, l’obra ens transmet que l’economia és una ciència viva que serveix per a analitzar els reptes actuals, i assolir un futur sostenible és el gran repte de la nostra generació.
Vicent Cucarella és tècnic d’investigació de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE). Les seues àrees principals d’estudi són els comptes públics, l’estoc de capital, la despesa en serveis públics fonamentals i el sistema de finançament autonòmic. És autor d’El finançament valencià, de la submissió al canvi necessari, publicat en Bromera, que ha esdevingut un llibre de referència per tal de conscienciar la societat i revertir la situació de desigualtat que pateix el nostre territori.


Cap comentari: