Passa al contingut principal

Taula rodona al voltant de la literatura infantil i juvenil

Aquesta setmana, la literatura infantil i juvenil serà la protagonista del nostre bloc, ja que Bromera ha organitzat una taula rodona al voltant de la LIJ per a presentar les obres guanyadores i finalistes del XXI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, el XXI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i el I Premi Enric Solbes d'Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna. L’acte tindrà lloc a la Casa de Cultura d’Alzira (c/Escoles Pies, 4) el pròxim dimarts 9 de maig a partir de les 19.30 h.

Maite Monar, Secretària Tècnica del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, serà la moderadora d’aquest col·loqui, en el qual també participaran Silvestre Vilaplana, escriptor d’El triangle rosa, Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, Carles Cano, amb El desbaratat conte dels fesols màgics, Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, Toni Cabo, autor d’El llarg viatge de Nanuq, Premi Enric Solbes d'Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna i els finalistes del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i del Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, Lluís Miret, amb Vampirs, friquis i tacons d’agulla, i Pep Castellano amb Diari d’unes vacances avorrides, respectivament.

Us oferim un tast de les obres que es presentaran perquè aneu obrint boca:



Dani menteix. Menteix molt bé. Però ho fa per pura supervivència. Perquè no es comprén a ell mateix, perquè no s’accepta com és, perquè té por de l’entorn que l’envolta, perquè poden més els prejudicis que els sentiments. Fins que un dia la xarxa de mentides comença a trencar-se i per fi s’enfronta a una veritat que li fa mal, però que l’alliberarà. Sense dramatismes i amb bona cosa d’humor, assistim al descobriment de l’opció sexual d’un adolescent.




Tots els veïns del poble consideren que Bru és un autèntic babau, fins i tot sa mare. Quan un dia Bru ven l’únic porc de la família a canvi d’un grapat de fesols, tot es complica. Però el titellaire que li’ls va vendre li havia promés que eren màgics. Potser sí que són uns fesols màgics, però donen uns poders desbaratats!




Es tracta d’un relat que narra el creixement personal de l’osset protagonista fruit de la pèrdua dels éssers volguts i que promou el gust per la lectura i l’adquisició de valors ètics i socials.



La família Carranza descobreix que pateix una maledicció centenària que afecta les filles majors de cada dues generacions. Gràcies a les investigacions històriques del pare, sabran que estan a punt de ser víctimes de l’atac d’un vampir que els ha jurat venjança eterna. A pesar de la desgràcia que suposa saber-se la sisena víctima, Lorena, una jove despreocupada i superficial, no pensa estar-se quieta esperant l’atac vampíric. Tampoc la seua germana, que intentarà que el destí no es complisca amb l’ajuda d’un company de classe molt friqui. Aconseguiran salvar-la?





Marta se’n va de vacances amb sa mare, a contracor, a una casa rural perduda a la muntanya on no hi ha connexió a Internet ni tele. I per si fóra poc, s’ha deixat la tablet. Allí es troba amb un amic, i allò que en un principi havien de ser unes vacances avorrides sense res a fer, acaba convertint-se en el millor estiu de la seua vida.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’