La passada primavera es van descobrir les atrocitats de Josef Fritzl, també conegut com el ‘monstre’ de Amstetten, uns fets que commocionaren el món. Així, vam saber tots els detalls esgarrifosos del drama d’una austríaca tancada durant 24 anys en un soterrani pel seu pare, de qui va tenir sis fills fruit de diverses violacions.
Ara, tot just coincidint amb el judici i la sentència condemnatòria a Fritzl, acaba d'arribar a les llibreries Natura morta, de Jordi Faura, una obra de teatre inspirada en aquest cas, que aconsegueix crear una tensió dramàtica basada en els sentiments, lluny de sensacionalismes i amb uns diàlegs molt contundents.
Natura morta, guanyadora del Premi de Teatre Palanca i Roca en els XX Ciutat d’Alzira, aconsegueix fer-nos viure l’univers emocional que envolta l’horror, amb un domini extraordinari de la tècnica teatral. Faura, un jove i prolífic autor, ha escrit també l'obra Hikikomori, que es va estrenar recentment en el Teatre Tívoli, tal i com us van comentar ací, i que ens permet acostar-nos a l'aïllament social que escullen voluntàriament els joves japonesos anomenats"hikikomoris".
Comentaris