Passa al contingut principal

Comunicat conjunt de l'AELC i Edicions Bromera

Havent-se produït importants diferències en l'apreciació del tractament dels stocks de llibres, la seva destrucció parcial i la venda d'aquestes existències a destruir entre Editorial Bromera i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, tema que suscità una polèmica, ambdues parts van proposar una reunió amb el propòsit d'aclarir les posicions respectives.

En aquesta reunió, celebrada el 28 de gener de 2009, amb l’assistència d’un representant de l’Associació d’Editors en llengua Catalana, ambdues parts van exposar els punts de vista respectius, en clima de respecte mutu, quedant clar per part de Bromera que en cap moment hi havia hagut ànim de perjudicar els autors i que, per la seva banda, l'AELC només havia criticat una actuació concreta sense posar en qüestió ni valorar la reconeguda trajectòria de l'editorial.

Davant la constatació que subsistien les discrepàncies jurídiques i d'apreciació sobre el procediment que s’ha de seguir per a la reducció d'existències d’una edició en vigor, ambdues parts van acordar sotmetre el tema i les posicions respectives a la Comissió Paritària entre les associacions d'escriptors i d'editors. Alhora van formular el compromís d’evitar la continuïtat de la polèmica per no perjudicar més les relacions entre ambdues parts.

Finalment, van acordar emetre conjuntament la present nota informativa per a coneixement de les parts implicades i interessades en l'afer.

Comentaris

R. ha dit…
Espero que s'aclareixi el tema de la manera més positiva possible. No em sembla que Bromera sigui una editorial que es caracteritzi justament per maltractar els seus autors i col.laboradors.

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el mé

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.