Passa al contingut principal

"L'encant" de Rushdie arriba a Barcelona

El proper 31 de març tindrem l'oportunitat de conéixer de més a prop l'escriptor Salman Rusdhie. La Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona (Plaça Lesseps, 20-22) acull la trobada entre l'autor anglo-indi i el novel·lista colombià Juan Gabriel Vásquez, en la qual conversaran al voltant de L'encantadora de Florència, l'última obra de Rusdhie. La crítica ha elogiat aquesta faula entre Orient i Occident en la qual es fa palés la mestria, la riquesa i l'habilitat narrativa d'aquest autor, qualificant l'obra de llibre de meravelles o esplèndida novel·la, i a Rushdie, de poeta/mag de la paraula.

Aquesta serà, doncs, una extraordinària oportunitat d'endinsar-se en la narrativa d'aquest autor que ens convida, en cadascuna de les seus novel·les, a viatjar, redescobrir i viure els dos móns que formen el seu univers vital i literari: Orient, amb l'India, i Occident (en L'encantadora de Florència representat per aquesta ciutat encisadora). Aquest és també el cas de la no menys lloada Els fills de la mitjanit, distingida amb nombrosos guardons, que ens permet iniciar un viatge fascinant als origens de l'estat indi de la mà d'un personatge embriagador.

Per la seua banda, els tres pilars de L'encantadora de Florència són també personatges inoblidables: una princesa d’ulls negres, encisadora, i amb una vida misteriosa; un emperador solitari, reflexiu, curiós intel·lectualment; i un jove esvelt, captivador i mag de la paraula, ens condueixen per aquesta narració a la manera de Sherezade en Les mil i una nits.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el mé

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.