Passa al contingut principal

Desapareix una veu única i commovedora

L’escriptor nord-americà d’origen irlandés Frank McCourt ha mort aquest 19 de juliol a Nova York. La seua bibliografia –Les cendres d’Angela, I tant!, El professor i El Nadal d’Angela–, publicada per Bromera en la nostra llengua, mescla la ironia i la innocència amb un estil senzill i directe, que, com afirma The Times «ha reproduït la singularitat de tota una galeria de personatges, deixant pas a la descripció sincera i esgarradora de la seua infantesa amb compassió i humor».


Amb 60 anys i ja retirat, McCourt va escriure Les cendres d’Angela, la descripció de manera colpidora de la seua infantesa miserable, que es va situar en les llistes dels més venuts durant dos anys, amb més de 4 milions de llibres venuts, i que va canviar definitivament la vida de l’autor. Per aquestes primeres memòries, adaptades al cinema per Alan Parker amb èxit internacional, McCourt va ser guardonat amb el Premi Pulitzer, el Premi del Cercle Nacional de Crítics Literaris d’Estats Units i el Guardó Literari de Los Angeles Times.
Després van vindre I tant! i El professor, que captivaren de la mateixa manera els lectors. El Nadal d'Angela, el relat d'un episodi que va viure la seua mare de menuda, és l'última obra publicada de l'autor.


En breu estarà disponible un espai en la nostra web amb fragments de les seus obres per a llegir, per a sentir amb la veu de McCourt, així com articles i crítiques internacionals. Us convidem a acostar-se a l'obra d'aquesta veu singular, irònica i alhora commovedora, que ens acaba de deixar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’