Passa al contingut principal

Una obra de gran sensibilitat


Continuen apareixent crítiques elogioses de la primera obra narrativa de Josep Ballester, El col·leccionista de fades, Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira. En aquest cas, fem referència a les aparegudes en Serra d'Or i en la revista literària Caràcters.
En el primer cas, el també escriptor Xulio Ricardo Trigo, considera Ballester "un dels autors amb més projecció de l'actual literatura catalana" que ha escrit una obra d'una gran sensibilitat. "Ballester ens dóna una excel·lent notícia amb la seva primera novel·la, però sobretot, ens anima a construir una ètica de l'escriptura. Estem, doncs, d'enhorabona", afegeix.
Per a Caràcters, El col·leccionista de fades "és un text, si més no, peculiar. (...) Les vibracions que desprén el llibre són contradictòries: assistim a les confessions d'un home de ciència i reputació amb un cervell depravat que es debat entre profundíssimes escletxes de consciència. Pot resultar incòmode, en ocasions, conèixer tot allò que fa i que pensa. Però el seu magnetisme és enèrgic".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu