El llibre digital ja és un fet. Després de molt de temps parlant sobre l'arribada del e-book, sembla que aquest 2009 és l'any en què realment comença a materialitzar-se. La plataforma Edi.cat, formada per les editorials independents Bromera, Angle i Cossetània, ha estat la primera en oferir llibres digitals en la nostra llengua, no solament clàssics de la nostra literatura, sinó també les novetats més importants.
Davant d'aquest nou paradigma, molts són els dubtes i és per això que a València va tenir lloc una taula rodona, organitzada per la revista Faristol, que va reunir representants dels diferents agents que participen en l'edició dels llibres infantils i juvenils, un àmbit molt important per al nou format ja que les noves generacions estan més familiaritzades amb les noves tecnologies i el llibre digital serà una eina de la seua vida diària en un futur pròxim. La substitució o no del llibre tradicional pel digital, el replantejament editorial o l'adaptació de les obres a un suport que no és estàtic ni linial, són alguns dels dubtes que es van plantejar i que podeu llegir en aquest interessant reportatge.
Per altra banda, i com a mostra que l'ebook és ja una realitat, ací teniu dues notícies més relacionades amb la publicació de Llibreta de Pequín, de Vicent Partal, el primer llibre en la nostra llengua editat exclusivament en format digital, publicat per Edi.cat, i del qual ja us hem parlat en una altra ocasió. Aprofitant les paraules de Gemma Lluch en la taula rodona de Faristol, "totes les indústries han subestimat la capacitat transformadora de la tecnologia". L'aposta per superar aquest estadi és un dels objetius que es planteja la plataforma Edi.cat.
Comentaris