dimarts, 7 de juliol de 2009

El detectiu més famós de la històriaUn dia com hui, també 7 de juliol però del 1930, va morir Sir Arthur Conan Doyle, creador del detectiu més universal de la literatura: Sherlock Holmes.
Aquest 2009 però, es commemora el 150 aniversari del naixement d'aquest gran escriptor que va marcar el gènere detectivesc amb aquest personatge dotat d'un prodigiós raonament deductiu. Els personatges secundaris, liderats per Watson, són també una mostra del talent de Conan Doyle per a crear personatges brillants.

Estudio en escarlata (Algar, 2009), escrit en 1887, és el primer títol en el qual apareix Holmes, al qual seguirem 67 obres més. L'èxit que va obtenir Conan Doyle amb els primers relats, va permetre que deixara d'exercir com a metge per a dedicar-se exclusivament a la literatura. Però també va anul·lar els seus intents d'aconseguir l'èxit també per altres de les seues obres (novel·les històriques i obres de teatre) i abandonar Homes definitivament.

Amb motiu d'aquesta efemèride, Bromera ha publicat El gos dels Baskerville. Entre la novel·la gòtica i la història de detectius clàssica, és considerada per molts com una de les aventures més brillants del detectiu. A més, a la col·lecció «A la Lluna de València» trobem altres aventures de Sherlock Holmes:

Sherlock Holmes i el constructor de Norwood
La vall de la por
Sherlock Holmes i els plànols del BrucePartington