Passa al contingut principal

Ja tenim guanyador del V Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca

MIQUEL ÀNGEL VIDAL (Binissalem, 1962) és professor, escriptor i crític literari. Ha publicat les novel·les El batec de la fosca (2001), L’escriptora de best sellers (Bromera, 2003), Encara que sents com creix la nit (2005) i El jardí de les Hespèrides (2008), els aplecs de contes Distàncies curtes (2003), Cal·ligrafies agòniques (2004), La mesura de les coses (2005) i Traïcions (2008), les obres de teatre El conyac de Voltaire (2004) i Sang aliena (2010), i els reculls d’articles El fill del segle i Res no és el que sembla (2006 i 2008). També ha tingut cura de l’edició i estudi de les Memòries literàries (2004), Hispania Citerior (2006), El fogó dels jueus (2006) i Panegírics blancs (2006) de Llorenç Moyà. És col·laborador assidu de diaris (Última Hora, Diari de Mallorca i Balears) i de revistes culturals (Lluc, Serra d’Or, Randa...).

 
La nit de glòria d'AM



Cinc companys d’estudis es troben vint anys després d’haver acabat COU. Tots estan més preocupats per aparentar i fer creure als altres una biografia òptima que per contar la veritat. Però la veritat sura i posa en evidència i en conflicte tots els personatges. Les tensions i les històries inacabades del passat tornen a aparèixer en un present on res no és exactament el que sembla. Amb els fracassos, els desitjos, els somnis i les mentides d’uns personatges molt ben definits, en aquesta comèdia amarga trobem també diverses sorpreses i una bona dosi de crítica.

 
Declaracions de Miquel Àngel Vidal



«La nit de glòria d’AM és la meva tercera obra de teatre. Les dues anteriors, El conyac de Voltaire i Sang aliena, que aconseguiren els premis Teatre Principal i Llorenç Moyà, són també drames socials amb una forta càrrega crítica. M’interessa el teatre de conflicte, que sacsegi l’espectador i el faci reflexionar. Un teatre d’argument, amb una arquitectura complexa i amb inclinació a la narrativitat. Un teatre fet per ser representat, però que també pugui ser llegit. En aquest sentit, crec que La nit de glòria d’AM compleix els objectius que em proposo i és fidel a la meva manera d’entendre el gènere dramàtic.»

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.