divendres, 3 d’octubre de 2008

Quan Banville és Black

Punxa damunt la imatge per a llegir l'article sencer.

Al suplement de cultura del Diari de Balears Sebastià Bennasar ha dedicat una àmplia ressenya a L'altre nom de Laura, de Benjamin Black. Ja sabeu que aquest és el pseudònim de l'escriptor inrlandés John Banville, a qui Benassar qualifica sense embuts "com una de les millors plomes en llengua anglesa, que es consolida en el gènere amb aquesta nova aportació". No hi podem estar més d'acord.
Amb aquesta segona incursió de Banville en la novel·la negra, l'autor demostra la força creativa del seu alter ego Black, capaç de recrear excepcionalment els barris marginals de les ciutats: "digne de figurar en les millors antologies de la literatura. Gairebé s'hi pot sentir l'olor d'aquells carrers, de les cases compartides per una munió de persones, d'aquella suor rància que no és més que olor a pobresa i que es queda impregnada fins i tot a l'imaginari col·lectiu. És de gran mestre de la literatura".
"Dosis d'altíssima literatura", "bona mestria en l'ofici" o "llibre imprescindible" són alguns qualificatius que mereix l'obra per a Bennasar. No trobem millor manera per a seguir recomanant aquesta obra, que els amants del gènere no es poden perdre.
Et convidem a llegir un fragment entrant ací en l'apartat dedicat a L'altre nom de Laura .

Cap comentari: