dimecres, 1 d’octubre de 2008

Quin tipus de novel·la és "Plagis"?

"Plagis no és una novel·la fàcil en cap sentit, tret d’un que és el que la fa gran. M’explique. Plagis no és fàcil d’escriure (...). Plagis no és una novel·la fàcil d’etiquetar (perquè, què és?, una novel·la policíaca?, no, tot i que hi ha morts i policies; un relat històric? no!!! però hi ha escenaris temporals del nostre passat recent; una novel·la eròtica? tampoc, encara que hi ha molt nyigui-nyogui, és a dir el soroll que fa el llit quan hi coincideixen dues persones i passa allò que sol passar, ja m’enteneu). Quin tipus de novel·la és, doncs, Plagis? Doncs, no ho sé i supose que Urbà tampoc. Plagis tampoc no és una novel·la fàcil de comprendre en tota la seua dimensió i requereix algunes relectures. (...). Ara bé, Plagis, i això la fa gran —ja ho he dit— justament per tot el que he assenyalat ara mateix, és una novel·la de fàcil lectura. I això és difícil de fer."
Açò és un extracte del que va comentar l'escriptor Vicent Borràs en la presentació de Plagis divendres passat, a la Casa de la Cultura d'Alginet. L'acte va ser tot un èxit. Al voltant de cent persones acompanyaren a Urbà Lozano en la presentació de la seua darrera novel·la, que una vegada més, us recomanem amb entusiasme.

Urbà presentarà l'obra el dia 9 d'octubre a Terrassa, on té lloc part de l'acció del llibre. Si algú s'hi vol acostar, l'acte tindrà lloc a la llibreria que apareix al llibre: "El cau ple de lletres".

Cap comentari: