Passa al contingut principal

Comunicat conjunt de l'AELC i Edicions Bromera

Havent-se produït importants diferències en l'apreciació del tractament dels stocks de llibres, la seva destrucció parcial i la venda d'aquestes existències a destruir entre Editorial Bromera i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, tema que suscità una polèmica, ambdues parts van proposar una reunió amb el propòsit d'aclarir les posicions respectives.

En aquesta reunió, celebrada el 28 de gener de 2009, amb l’assistència d’un representant de l’Associació d’Editors en llengua Catalana, ambdues parts van exposar els punts de vista respectius, en clima de respecte mutu, quedant clar per part de Bromera que en cap moment hi havia hagut ànim de perjudicar els autors i que, per la seva banda, l'AELC només havia criticat una actuació concreta sense posar en qüestió ni valorar la reconeguda trajectòria de l'editorial.

Davant la constatació que subsistien les discrepàncies jurídiques i d'apreciació sobre el procediment que s’ha de seguir per a la reducció d'existències d’una edició en vigor, ambdues parts van acordar sotmetre el tema i les posicions respectives a la Comissió Paritària entre les associacions d'escriptors i d'editors. Alhora van formular el compromís d’evitar la continuïtat de la polèmica per no perjudicar més les relacions entre ambdues parts.

Finalment, van acordar emetre conjuntament la present nota informativa per a coneixement de les parts implicades i interessades en l'afer.

Comentaris

R. ha dit…
Espero que s'aclareixi el tema de la manera més positiva possible. No em sembla que Bromera sigui una editorial que es caracteritzi justament per maltractar els seus autors i col.laboradors.

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Engeguem motors per a la 35a Setmana del Llibre en Català

Un any més, Bromera participa en la Setmana del Llibre en Català, una fira que funciona com a punt de trobada entre les editorials i revistes que editen en català, les llibreries i els lectors. Amb els seus més de 150 expositors, aquesta cita constitueix una magnífica oportunitat per a trobar novetats, gaudir de lectures en veu alta amb reconeguts autors, assistir a taules rodones i gaudir de sopars literaris i espectacles familiars. En definitiva, una manera divertida i distesa d’acostar-se a la cultura i la literatura. Per això, per a aquesta edició que comença demà mateix i que es perllongarà fins el 17 de setembre, hem preparat una sèrie d’actes per a tots els gustos que us permetran gaudir de les nostres novetats editorials. Siga quin siga el teu gènere preferit, tenim una activitat per a tu: Per als fans de les històries plenes de secrets Diumenge 10 de setembre a les 11.00 h en l’Escenari 1. Presentació de Vindrà la mort i tindrà els teus ulls , d’Urbà Lozano, P

De l’eufòria de Barcelona’92 al drama dels Balcans, 25 anys després

Enmig de la commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92 , Lluís-Anton Baulenas –guanyador de guardons tan prestigiosos com el Sant Jordi, el Ramon Llull i el Carlemany– ens presenta Amics per sempre , Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2016. Es tracta d’una novel·la ambientada a l’estiu del 1992, que ens explica de forma irònica com es van viure dos grans esdeveniments tan diferents, els Jocs Olímpics i la Guerra dels Balcans. El llibre conta la història d’en Ferran, un personatge que, després de viure l’horror de la guerra dels Balcans per atzar, torna a Barcelona en plena efervescència olímpica. L’eufòria de la ciutat contrasta amb la crisi personal del protagonista, un contrast que acompanya durant tot el llibre i que serveix a l’autor per dotar la novel·la d’una crítica social i política punyent. La novel·la situa l’acció principal a Barcelona, una ciutat que l’autor retrata amb tots els seus clarobscurs; però part de la trama també passa