dijous, 26 de març de 2009

"L'encant" de Rushdie arriba a Barcelona

El proper 31 de març tindrem l'oportunitat de conéixer de més a prop l'escriptor Salman Rusdhie. La Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona (Plaça Lesseps, 20-22) acull la trobada entre l'autor anglo-indi i el novel·lista colombià Juan Gabriel Vásquez, en la qual conversaran al voltant de L'encantadora de Florència, l'última obra de Rusdhie. La crítica ha elogiat aquesta faula entre Orient i Occident en la qual es fa palés la mestria, la riquesa i l'habilitat narrativa d'aquest autor, qualificant l'obra de llibre de meravelles o esplèndida novel·la, i a Rushdie, de poeta/mag de la paraula.

Aquesta serà, doncs, una extraordinària oportunitat d'endinsar-se en la narrativa d'aquest autor que ens convida, en cadascuna de les seus novel·les, a viatjar, redescobrir i viure els dos móns que formen el seu univers vital i literari: Orient, amb l'India, i Occident (en L'encantadora de Florència representat per aquesta ciutat encisadora). Aquest és també el cas de la no menys lloada Els fills de la mitjanit, distingida amb nombrosos guardons, que ens permet iniciar un viatge fascinant als origens de l'estat indi de la mà d'un personatge embriagador.

Per la seua banda, els tres pilars de L'encantadora de Florència són també personatges inoblidables: una princesa d’ulls negres, encisadora, i amb una vida misteriosa; un emperador solitari, reflexiu, curiós intel·lectualment; i un jove esvelt, captivador i mag de la paraula, ens condueixen per aquesta narració a la manera de Sherezade en Les mil i una nits.

Cap comentari: