dilluns, 14 de setembre de 2009

Un metge diferent


Ja està ací. L'autor nordamericà Josh Bazell està presentant als mitjans de comunicació de Barcelona Esquivant la mort, el seu extraordinari debut literari. Bazell ha captivat els periodistes amb la seua simpatia durant la conferència d’aquest matí en la qual ha contat que el seu principal repte és «trobar temps per a escriure, així que habitualment escric les novel·les en el meu cap i després, cada pocs dies, ho transcric».


Esquivant la mort ens sorprén amb un nou antiheroi increïblement irresistible malgrat les seues addicions, el seu passat molt més que obscur i el seu llenguatge directe i gens indulgent. Sobre el seu protagonista, Josh Bazell ha confessat que «la venjança és el motor principal de Peter Brown», tot i que hi ha també una venjança del sistema sanitari americà. «M’agrada molt la medicina com a treball», ha assegurat, «però sovint els metges estem tan ocupats, i els pacients estan tan desesperats que ningú no els atenga, que ens veiem entre nosaltres més com a enemics que com a col·laboradors».
Us recordem que hem posat en marxa un concurs que permetrà el guanyador nadar amb taurons, com ho fa el protagonista en un moment de la narració. Si us agraden les experiències carregades d'adrenalina, no podeu deixar passar l'oportunitat de llegir aquest èxit a mig camí entre House i Els Soprano, i de provar sort al concurs, consulteu les bases ací. En referència a aquestes sèries, Bazell ha mencionat també que va descobrir amb sorpresa la semblança entre el seu personatge i el doctor d'aire cínic que protagonitza la sèrie televisiva després que alguns lectors li ho comentaren. Sobre Els Soprano ha comentat que «ha fet un treball magnífic per a desmitificar la màfia, a diferència del que ocorre amb El Padrino».
Actualment, l'autor treballa en la segona part d'Esquivant la mort i pensa també a escriure’n una tercera amb el mateix protagonista. «El principal repte» diu Josh Bazell «és mantenir l’estil fresc i sorprenent, així que la segona part serà una novel·la molt experimental». L'esperem ja amb ànsia!
Per anar coneixent millor l'autor, ací teniu també una entrevista de Bazell al canal NBC.

Cap comentari: