dimecres, 13 de gener de 2010

El Nobel Orhan Pamuk a Barcelona


L'escriptor turc Orhan Pamuk, Premi Nobel de Literatura, serà l'encarregat d'obrir el cicle Pensar el futur que organitza el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i que tindrà lloc des d'aquest dilluns, 18 de gener, fins al pròxim 15 de març. El cicle aborda la necessitat de pensar el futur, des de múltiples perspectives, després de molts anys instal·lats en un present continu, "no per buscar cap solució ideal, però sí per endevinar quins riscos haurem de córrer si continuem fent les coses com ara".

El Nobel turc serà qui ens plantege la seua perspectiva respecte "El futur del museu i de la novel·la", un títol molt lligat a la darrera obra d'Orhan Pamuk, El museu de la innocència, publicada recentment per Bromera. Sens dubte, aquesta és una oportunitat immillorable per a conèixer de prop un dels autors més destacats del panorama internacional, autor d'una obra narrativa i assagística lloada per crítica i públic. En la web de Bromera trobareu més informació sobre Pamuk i les obres publicades en la nostra llengua amb un fragment de cadascuna per a llegir: Istanbul, ciutat i records; El castell blanc; Em dic Vermell; Altres colors i El museu de la innocència.

A més, Orhan Pamuk tornarà a ser protagonista a Barcelona a partir del mes d’abril, a través de l’exposició «Amb Pamuk per Istanbul», que està organitzant la Generalitat de Catalunya al Palau Robert. Comissariada per Ricard Ruiz Garzón, l’exposició convida a recórrer Istanbul –ciutat natal de Pamuk i protagonista indiscutible de tota la seua obra– a través de set zones que tenen especial protagonisme al llibre Istanbul, ciutat i records. L’exposició permetrà al visitant fer-se una idea singular d’Istanbul i de Pamuk, amb un marcat to literari i amb un tarannà que la farà diferent de qualsevol altra visió més estereotipada de la ciutat. La mostra es podrà visitar des del 14 d’abril fins al 30 de juny a la Sala 4 del Palau Robert (Cotxeres).

Cap comentari: