dimarts, 17 de maig de 2011

Bromera prepara la jornada formativa LiteraTICBromera ha organitzat una jornada formativa per al proper 28 de maig sobre el pla lector de centre, el foment de la lectura i les noves tecnologies, dirigida al professorat de Primària i Secundària. Al llarg dels 25 anys de trajectòria editorial, un dels objectius principals de Bromera ha sigut oferir lectures en valencià de tots els gèneres, llibres apropiats a diferents edats i sensibilitats.

Paral·lelament, Bromera, des dels seus inicis, ha generat estratègies per a estendre l’hàbit de llegir en valencià. El fruit més important d’aquesta voluntat va ser la creació de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. Una preocupació i inquietud que encara es manté i, per això, el programa de la jornada. En l’any de la commemoració, volem agrair al professorat la implicació en la defensa de la nostra llengua i la nostra literatura.

Per això, Bromera ha organitzat una jornada entorn del foment de la lectura en la societat de les TIC. Entre els ponents, hi haurà Laura Borràs, professora de la UAB i investigadora («Amplificar la lectura: llegir a la xarxa i en xarxa»), Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera («Com s’elabora un pla lector. Estratègies per a posar-lo en marxa»), i Anna Ballester, escriptora i contacontes («Fer de la lectura un plaer apassionant»). Els escriptors Enric Lluch i Gabriel Janer Manila, guardonat en dues ocasions amb el Premi Nacional de Literatura Juvenil del Ministeri de Cultura, participaran en la tertúlia «L’ofici d’escriure per a infants i joves», moderada per Diego Gómez.

Per a tancar la jornada, Albena Teatre representarà un fragment de l’obra Que tinguem sort! i Bromera obsequiarà els assistents amb una carpeta amb il·lustracions i cartells sobre la lectura d’Enric Solbes. Amb aquest acte tan especial, Bromera vol reunir dos dels col·lectius que han fet possible que l’aventura editorial es consolide i es projecte.


Descarrega't el programa ací.