dimarts, 7 de febrer de 2012

Wendy ataca, d'Andreu Martín, a la BCNegra

Barcelona es prepara per a la cita més negra de l’any. La BCNegra arriba a la setena edició, i ho fa amb un programa replet d’activitats. Entre les taules rodones, xerrades, conferències... que hi tindran lloc a partir del 2 de febrer, Bromera vol destacar la trobada dels clubs de lectura de novel·la negra juvenil sota la lupa d’Andreu Martín i Jordi Sierra i Fabra.


La trobada tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de febrer a les 11 h a la Biblioteca Jaume Fuster i girarà entorn de dos llibres: Wendy ataca (Bromera), d’Andreu Martín, i El lloro que parlava massa, de Jordi Sierra i Fabra. Vora 400 estudiants podran intercanviar amb els autors impressions i compartir experiències al voltant de les novel·les i de l’ofici d’escriure. Com sempre, la trobada amb els autors oferirà moltes sorpreses.


Wendy ataca és el segon títol de l’exitosa sèrie protagonitzada per una jove mossa d’esquadra amb un instint especial per a resoldre casos especialment complicats. El primer títol, La nit que Wendy va aprendre a volar, ha estat tot un èxit de vendes, amb més de 10.000 exemplars venuts, i ha estat traduïda al castellà i al gallec. En aquest nou lliurament, una novel·la trepidant sobre un cas d’homicidi que es complica per moments, Wendy ha d’enfrontar-se, tot sola, amb assassins perillosos; ha de córrer, lluitar i fer ús de la pistola; conèixer el fons de la mar, saltar abismes paorosos i veure la mort de prop. Wendy ataca ens porta una protagonista més madura, més adulta, que haurà d’afrontar una baralla multitudinària en una discoteca amb el resultat d’un mort. El títol no decep els seus seguidors, sinó que els deixa amb ganes de gaudir de les peripècies d’aquesta peculiar heroïna en la seva tercera novel·la: Wendy i l’enemic invisible.


Andreu Martín (Barcelona, 1949) és escriptor. Entre les seves obres juvenils, destaca la sèrie Flanagan, escrita conjuntament amb Jaume Ribera, i la sèrie de Wendy. Pel primer títol de les aventures de Flanagan, ambdós autors van rebre el Premi Nacional de Novel·la Infantil i Juvenil, mentre que el primer títol de Wendy va rebre el Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil. Andreu Martín és també un referent de la novel·la policíaca, i ha rebut premis com el Círculo del Crimen o el Hammet, concedit per l’Associació Internacional d’Escriptors Policíacs, en tres ocasions. Més recentment, ha estat guardonat amb el Premi Alfons el Magnànim per De tot cor (Bromera, 2008), un dels títols de més èxit.


Els clubs s’han creat gràcies a la col·laboració del Servei de Dinamització de Biblioteques Escolars de l’Institut d’Educació de Barcelona i Biblioteques de Barcelona i s’emmarquen dins del programa de la BCNegra (http://www.bcn.cat/).

Cap comentari: