divendres, 31 d’octubre de 2014

Tots Sants, reivindicant els nostres monstres!Sens dubte hui és un molt bon dia per reivindicar que a la nostra cultura també en sabem d’històries de pors, de monstres i de dimonis. I és que a banda de tot allò que demostra la ciència i s’ensenya a les escoles, hi ha un món misteriós fet de llegendes que formen part de la tradició oral del nostre país. Ara que s'acosta la Nit de les Ànimes i el dia de Tots Sants, us proposem una lectura molt especial. Això sí, no us quedeu sols mentre llegiu perquè us parlem del llibre Llegendes Valencianes, de Víctor Labrado, i els nyítols, els butonis, la Quarantamaula o l’home del sac són els protagonistes...
 
En aquest llibre de gran format, amb una acurada edició, Francesc Santana s’ha encarregat del repte de posar cara, ulls i nassos, molts nassos, als personatges mitològics, alguns dels quals no havien estat mai representats gràficament. Però no només això, per arrodonir aquest fantàstic viatge que presenta els éssers fantàstics més representatius de la cultura popular valenciana.,  l’escriptor i antropòleg Joan F. Mira n’ha fet un pròleg exquisit.

Us animeu?(enllaç fitxa del llibre)

http://www.bromera.com/fitxa-llibre-coleccions/items/llegendes-valencianes.html

No obstant això, també tenim per a vosaltres una selecció de lectures de terror per a estrenar el mes de novembre. (fes clic ací)

Cap comentari: