Passa al contingut principal

Joan Francesc Mira divulgador
L'obra Vida i final dels moriscos valencians, de l'escriptor i historiador Joan Francesc Mira, continua sent notícia. La transcendència de l'obra -per la seua aportació històrica al commemorar els 400 anys de la promulgació del decret d'expulsió (un dels fets més cabdals de la nostra història), pel seu caràcter divulgador i entenedor, i per la perspectiva sempre esclaridora de Mira-, mereix especial atenció i convida a la reflexió.


És per això que el programa del Canal 33 Millenium ha dedicat un especial a aquest fet històric que va marcar la nostra història com a poble. Ramon Colom ha entrevistat a Joan Francesc Mira, qui també ha participat en el col·loqui posterior al voltant d'aquest tema.

A més, Màrius Serra ha recomanat com a regal aquesta obra de gran format, profusament il·lustrada, en la seua secció Lecturàlia a El matí de Catalunya Ràdio amb Manel Fuentes.

Comentaris

Enric ha dit…
podeu trobar més informació sobre en Joan Francesc Mira i dir la vostra al facebook "amics i amigues de Joan F Mira"

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’