Passa al contingut principal

Ruta literària per l'Alcoi modernista i industrialLa Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat, Escola Valenciana, Edicions Bromera i la regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament d'Alcoi, han organitzat una ruta literària per l'Alcoi modernista i industrial, basada en els monuments i carrers que configuren l'escenari on es situa l'acció de la novel·la Els lluitadors, Premi Enric Valor de novel·la en valencià, de l'escriptor alcoià Francesc Gisbert.


El camí s'inicia en Sant Francesc, davant de l’edifici de la Banca Vicens, ara Cambra de Comerç i Indústria. Sant Josep, Joan Cantó, Ferradis i Carbonell, Sant Bonaventura, Sant Nicolau, la Plaça de Dins, Papereres i el Portal de Riquer són els punts clau del recorregut. Com vivien, on anaven, què compartien, qui va tenir el primer cotxe i perquè la façana d’algunes cases és verda són algunes de les curiositats que es van explicant durant el trajecte. D'aquesta manera i durant dues hores, es pot recorrer el món d’Estrella, la protagonista del llibre, i de tots els lluitadors que van viure a aquell Alcoi de mansions burgeses i cases obreres estretes i humides, al mateix temps que es coneix la història d'una ciutat que es va convertir en un referent indicutible de la industrialització en el nostre territori i en un exponent de l'arquitectura modernista.

Si punxeu ací, trobareu un plànol de la ruta, així com informació més detallada d'algun dels indrets. A més, la publicació on-line Pàgina 66 ha dedicat un ampli reportatge a la presentació de l'itinerari i també ens ofereix la possibilitat de veure un moment de la primera de les rutes que va tenir un guia d'excepció, l'autor del llibre, Francesc Gisbert.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu