divendres, 19 de febrer de 2010

Un rèquiem per les víctimes oblidades


"Era el Dia de la Igualtat, o tal com se li havia acudit moltes vegades al professor Gu quan sospesava la data, el dia de l’equinocci de primavera, i un pensament li va revenir de nou: la vida de la seva filla acabaria avui mateix, quan no regnés ni la llum del sol ni l’ombra. L’endemà que el sol s’hagués post damunt d’ella i damunt de tothom en aquest racó de món, tot i que potser al principi seria imperceptible als obtusos ulls humans, les aus i els cucs i els arbres i els rius ja percebrien el canvi d’estació en l’aire i es farien responsables de manifestar-lo. Quants quilòmetres de riu s’han de fondre i quants arbres han de florir per conformar l’estació que anomenem primavera? Però aquesta denominació, per als rius i les flors deu significar poca cosa avesats a repetir els cicles amb fidelitat i indiferència. La data fixada per a la mort de la seva filla era tan arbitrària com el delicte que el tribunal li havia imputat, acusada de ser una contrarevolucionària sense penediment; només un insensat podria buscar el significat a una data escollida a l’atzar. "

Aquest text forma part del primer paràgraf de Les portes del paradís, el commovedor relat de Yiyun Li, autora d'origen xinés amb residència als EE.UU. Li es troba ara a Barcelona, per això, continuen les notícies sobre la publicació del seu llibre. Us convidem a llegir la que tot seguit us citem que us permetrà conéixer més detalls sobre la vida de l'autora i la seua primera novel·la. De la mateixa manera, si voleu saber més sobre sobre aquesta escriptora amb una carrera literària molt prometedora, en la web trobareu el relat autobiogràfic Bye, Bye Pekín.

Que passeu molt bon cap de setmana, si pot ser amb algun llibre interessant. Estem segurs que Les portes del paradís és un bon candidat.