dimarts, 8 de juliol de 2008

El Ciutat d'Alzira de Teatre ja té guanyador


El jove autor Jordi Faura ha sigut el guanyador del III Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca, amb la seua obra Cerberus, escollida entre els 40 originals que es van presentar. El jurat va elegir per majoria aquest text teatral pel mèrit que té de fer reviure un succés que aquesta primavera sacsejà Europa: el cas de segrest i incest perpetrat per Josef Fritzl, el monstre de Viena, a la seua filla, durant 24 anys. El text recrea una realitat transformada en la qual no importen els fets, sinó l’univers emocional que els envolta.

Jordi Faura, tot i la seua juventut, no és un desconegut en el món de la dramatúrgia. Autor de cinc obres de teatre, és, a més, actor i director escènic. Aquest és el segon guardó que obté Faura al País Valencià en pocs mesos: al desembre passat va rebre el Premi Eduard Escalante Ciutat de València amb l’obra Hikikomori, que Bromera publicarà a la tardor. Sens dubte, cal parar atenció a la trajectòria d'aquest jove exponent del teatre en la nostra llengua.

Però, tot i que el veredicte es va donar a conéixer dilluns, l'autor rebrà els 16.000 € amb què està dotat excepcionalment el premi enguany, en quedar desert l’edició anterior, i l’estatueta dissenyada per Manuel Boix, el 14 de novembre, juntament amb la resta de premiats en les altres modalitats: narrativa, assaig, poesia, literatura juvenil i narrativa infantil. El termini per a presentar els originals acaba el 10 de setembre de 2008. Encara sou a temps!

Cap comentari: