divendres, 4 de juliol de 2008

El museu de la innocència


Tenim una gran notícia que volem compartir en primícia amb els lectors d’aquest bloc: Orhan Pamuk ha acabat ja la redacció de la seua esperada nova novel·la: El museu de la innocència. L'escriptor turc treballava en aquesta obra en el moment de rebre, per a sorpresa de molts, el Premi Nobel de Literatura 2006.
El primer capítol comença així:
”Hayatımın en mutlu anıymış, bilmiyordum. Bilseydim, bu mutluluğu koruyabilir, her şey de bambaşka gelişebilir miydi? Evet, bunun hayatımın en mutlu anı olduğunu anlayabilseydim, asla kaçırmazdım o mutluluğu.”
Sí, és clar, en turc...
L'editorial alemanya Hanser anuncia en aquesta web dedicada a l'autor el llançament de la novel·la per al 13 de setembre. L'alemanya serà, així, la primera llengua a què es traduirà aquesta obra. I és que en aquell país hi ha una expectació enorme, alimentada a més per l'elecció de Turquia com a convidada d'honor d'enguany a la Fira de Frankfurt. El retard en la finalització del manuscrit ha obligat el museu Schirn a cancel·lar l'exposició prevista sobre el llibre, i que hauria mostrat alguns dels objectes quotidians que inspiren la història d'amor que és El museu de la innocència.
Edicions Bromera publicarà El museu de la innocència en 2009. De moment, el creixent nombre de seguidors d'Orhan Pamuk tenen una cita a les llibreries el pròxim mes de novembre, quan s'editarà, dins la col·lecció "L'Eclèctica", Altres colors, la primera novetat de l'autor des de l'èxit d'Istanbul, ciutat i records.

JC Girbés

Cap comentari: