dilluns, 17 de novembre de 2008

Els Ciutat d'Alzira ja tenen nom propi

Divendres passat va tindre lloc el tradicional sopar dels Premis Ciutat d'Alzira, amb una assistència rècord. Vora 1100 persones van voler estar presents en un dels actes culturals més importants del nostre territori, per a conéixer els guanyadors d'aquesta edició.
L'alzireny Josep Ballester ha sigut el guanyador del Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira, amb "El col·leccionista de fades", una obra plena de lirisme que ens acosta a un personatge inquietant, amb una personalitat complexa, que amb els anys aconseguirà el reconeixement de la seua obra literària.
Carmel Ferragud i Juli Capilla han estat els guardonats amb el Premi d'Assaig de la Mancomunitat de la Ribera Alta i el Premi de Poesia Ibn Jafadja, respectivament, amb les obres "Medicina per a un nou regne", que aborda la consideració de la medicina en temps del rei Jaume I; i "L'intant fugaç", poemari que gira al voltant de la fragilitat de la condició humana.
Per la seua banda, en aquesta edició, el Premi Europeu de Divulgació Científicava ser declarat desert.
També es va fer entrega de la resta de guardons, el veredicte dels quals s'havia donat a conéixer amb anterioritat. El Premi de Teatre Palanca i Roca, que es va fer públic en el marc dels Encontres de Teatre a l'Estiu d'Alzira, ha sigut per a Jordi Faura amb l'obra "Natura morta", i fa poques setmanes coneixiem els guardonats del Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil i el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre: Francesc Gisbert amb "La llegenda del corsari" i Lourdes Bohïges amb "La mascota que no existia", respectivament.
Aquesta edició ha volgut commemorar el vinté aniversari d'uns premis que han consolidat any rere any el seu prestigi. Una cita ja imprescindible en el nostre panorama cultural a la que hi assisteixen personalitats de tots els àmbits de la societat valenciana. Des d'aquest moment, Bromera comença a treballar en la propera edició dels Ciutat d'Alzira.

Cap comentari: