dijous, 20 de novembre de 2008

Dia del Llibre Valencià


La Direcció General del Llibre aposta per recuperar la vella idea de commemorar, el 20 de novembre (dia en què va eixir d'impremta la primera edició del Tirant), el Dia del Llibre Valencià. Entre els actes programats a la Biblioteca Valenciana hi ha visites guiades, l'exposició "El llibre, espai de creació", la lectura dramatitzada de l'adaptació que ha elaborat Pasqual Alapont del Tirant lo Blanc, sessions de contacontes a càrrec de Carles Cano, un recital de textos d'autors valencians i el lliurament dels premis a la labor dels llibreters (que ha recaigut en La Farándula, de Novelda), i als llibres millor editats.
El premi al llibre en valencià millor editat de 2007 ha recaigut l'obra d'Antoni Furió El rei conqueridor. Jaume I, entre la història i la llegenda, publicada en la col·lecció "Grans Obres Bromera".
Una molt bona iniciativa que ha de servir de revulsiu per al sector i com a punt de partida per a dur endavant en el futur més propostes de foment i difusió del llibre valencià, com més obertes a la societat, millor.
Els qui, també a Barcelona, vulguen celebrar aquesta jornada, res millor que acostar-se a l'FNAC del Triangle i compartir la presentació d'Històries del Paradís amb Xavi Sarrià, Isabel-Clara Simó i Feliu Ventura. Us hi esperem!

JC Girbés

Cap comentari: