dimecres, 29 d’abril de 2009

En el nom de DéuAquest abril es compleixen 400 anys de la decisió del Consell de l’Estat d’expulsar els moriscos de tots els Regnes que conformaven la Península Ibèrica, entre els quals, el de València. Coincidint amb aquesta efemèride Bromera publica dos títols per a endinsar els lectors en aquest fet històric que ha marcat el nostre passat i que encara incideix en el present.

Els més joves tenen ja disponible l’últim Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil, La llegenda del corsari, de Francesc Gisbert. Publicada en «Esguard», la protagonista és una jove morisca que haurà d’enfrontar-se a tot tipus d’aventures. L’acció comença en una alqueria, a les valls del Comtat i ens condueix des d’Alcoi, Cocentaina i Xàtiva fins a les rutes corsàries de la Mediterrània.


També amb motiu d’aquesta commemoració, el prestigiós escriptor Joan Francesc Mira prepara Vida i final dels moriscos valencians en el qual desmunta el mite d’un Regne de València medieval on convivien en pau i harmonia cristians, musulmans i jueus. Aquest títol, que es publicarà en novembre en la col·lecció «Grans Obres Bromera», serà un volum de gran format, profusament il·lustrat i per al gran públic.