Passa al contingut principal

Hui destaquem: el millor de la literatura italiana



Per a aquest estiu us proposem un viatge literari a la Itàlia contemporània. Estàs preparat?

La triple vida de Michele Sparacino està protagonitzada per un home nascut al punt de la mitjanit entre el tres i el quatre de gener de 1898. La incertesa en l’existència de Michele Sparacino comença amb aquest dubte: en quin dia ha nascut, si el rellotge de l’ajuntament acostuma a avançar-se deu minuts? Però encara s’hi afegeix un altre factor, i és que un periodista mentider s’inventarà la figura d’un Michele Sparacino fictici que esdevindrà un agitador de masses i instigarà una revolta obrera. Ple d’enginy i humor, aquest relat és la història d’un home marcat per un destí immerescut. A més, aquest volum es completa amb una conversa entre Andrea Camilleri i Francesco Piccolo, on es revelen alguns dels trucs de l’ofici de dos dels escriptors italians més estimats.

Andrea Camilleri (Sicília, 1925) ha treballat com a guionista i director teatral i televisiu, a més de publicar assajos, cròniques i diverses narracions ambientades a Sicília. Però és amb la creació de la sèrie protagonitzada pel comissari Montalbano que esdevé un escriptor d’èxit. Les seues obres són conegudes arreu del món i han estat traduïdes a més de vint llengües.

El pes de la papallona és un relat breu i poètic, amb dos protagonistes ben diferents, les trajectòries dels quals estan a punt de convergir. D’una banda, tenim el rei dels isards, solitari i orgullós, qui fa anys que ha imposat la seua supremacia al ramat i ara se sent molt cansat. Potser ha arribat el moment perquè algú més jove ocupe el seu lloc. De l’altra, hi ha el caçador que l’abatrà, un home anomenat també «el rei dels isards» per tots els que ha caçat en el passat. Amb els anys, s’ha establert un enfrontament silenciós entre els dos. I ara ha arribat l’hora del duel definitiu.

Erri de Luca (Nàpols, 1950) és poeta, escriptor i traductor, i va ser qualificat pel crític literari del Corriere della Sera, Giorgio De Rienzo, com «l’escriptor del decenni». Va ser dirigent del moviment d’extrema esquerra Lotta Continua i no va ser fins als quaranta anys que va iniciar la seua carrera literària amb Non ora, non qui, una evocació de la seua infantesa a Nàpols. La seua prolífica obra ha estat traduïda a les principals llengües europees. Col·labora amb diferents mitjans, tant en temes polítics com d’alpinisme, disciplina de la qual és un gran aficionat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’