dilluns, 21 d’octubre de 2013

Congrés de Literatura Infantil i Juvenil de l'AELC


Aquest cap de setmana s’ha celebrat el Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana organitzat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC)  sota la coordinació de Marta Luna. Un cap de setmana intens que ha comptat amb la participació d’una vintena llarga de professionals de tots els àmbits de la literatura infantil i juvenil, des d’escriptors a bibliotecaris, editors, il·lustradors, llibreters i mestres. Hi intervingueren escriptors com Dolors Garcia Cornellà, Silvestre Vilaplana, Miquel Rayó, Teresa Duran, M Carme Roca o Nuria Pradas.


Una de les reflexions que ha sorgit amb més insistència ha estat la reivindicació del paper de creadors per sobre del d'historiadors. Tant els il·lustradors com els escriptors investiguen i es documenten sobre l'època en què treballen, però reclamen la llibertat del creador i la seva pròpia mirada sobre les coses.
 

El congrés s’ha reflexionat sobre la història i la ficció històrica per a infants i joves a més de  retre dos homenatges a dues escriptores centenàries  Aurora Díaz-Plaja (Barcelona, 1913 – 2003), i a l’escriptora Joana Raspall (Barcelona, 1913).

Més informació

Cap comentari: