dimecres, 15 de juny de 2016

Vicent Cucarella, nou Síndic Major de Comptes

Vicent Cucarella va ser nomenat ahir Síndic Major de Comptes per Les Corts valencianes, càrrec que mantindrà durant els propers sis anys. En aquest període, Cucarella tindrà la comesa d’auditar els comptes de la Generalitat Valenciana.

El nou Síndic de Comptes és autor de dos dels llibres divulgatius més reeixits de Bromera. D’una banda, "El finançament valencià. De la submissió al canvi necessari" que està considerat una obra de referència per tal de conscienciar i revertir la situació de desigualtat que pateix el nostre territori. D’altra, "Economia per a un futur sostenible" es caracteritza per diferenciar-se dels manuals d’economia i emprar un llenguatge senzill i entenedor. Amb rigor i claredat, el text es converteix en una eina per a treballar una actitud crítica i responsable a partir de l’economia. L’obra no només desperta l’interés de la gent per l’economia, sinó que també dóna bones explicacions a l’abast de tothom.


Vicent Cucarella Tormo és tècnic d'investigació de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE). Les seues àrees principals d’estudi són els comptes públics, l’estoc de capital, la despesa en serveis públics fonamentals i el sistema de finançament autonòmic. Ha participat en més de cinquanta treballs d’investigació sobre aquestes matèries. És coautor dels informes «Criterios y propuestas para un nuevo sistema de financiación autonómica» (comissió d'experts nomenada per les Corts Valencianes) i «La financiación pública de la Comunitat Valenciana y sus consecuencias económicas» (Associació Valenciana d'Empresaris - AVE).

Més informació:


Cap comentari: