dimecres, 24 de setembre de 2008

El sabor de la ciutadania


«És millor prevenir i estimar-nos per tal de viure la vida amb més gust i intensitat. Si volem viure tan intensament que arrisquem la vida, aleshores ho podem perdre tot.»

«La política no és una cosa tan llunyana. S’ocupa dels problemes que tenim de manera quotidiana. És millor estar assabentat o participar, perquè en cas contrari són els altres qui decideixen per nosaltres.»

«Els drets humans són universals, és a dir, que els tenim totes les persones de la Terra, i hem de treballar per a defensar-los.»


Aquestes frases estan extretes d'El sabor de la ciutadania, d'Enric Senabre, un llibre que, lluny de polèmiques estèrils, està pensat com a material complementari per a ajudar el professorat en la tasca de formar els ciutadans i les ciutadanes del futur des de l’escola. Amb un llenguatge senzill, i d’una manera divertida i propera per a l’alumnat, el llibre relata, a través de la veu d’un dels alumnes que assisteixen a la classe, el desenvolupament al llarg d’un curs de l’assignatura Educació per a la ciutadania. Una manera pràctica, senzilla i amena d'educar els joves en els reptes del futur.

Cap comentari: