dijous, 4 de setembre de 2008

Nobels i novells


Aquesta setmana ha arribat a les llibreries La batalla de Tebes, magnífic relat del Nobel Naghib Mahfuz del qual parlàvem ahir, i que Bromera ha editat commemorant el segon aniversari de la mort de l'escriptor egipci, considerat el principal renovador de la literatura àrab contemporània. En els propers anys està previst incorporar al catàleg de l'editorial altres obres significatives de l'autor, com ara Miramar.

Vilaweb de Lletres s'ha fet ressó de la publicació en "L'Eclèctica" d'aquest nou títol de l'escriptor ambientat en l'època faraònica.


(Pots llegir la notícia punxant damunt de la imatge.)

D'altra banda, al número de setembre de la revista Benzina podeu trobar una crítica de l'obra del també conegut Jonathan Lethem, Encara no m'estimes, recentment publicada. Protagonitzada per una banda de rock novell i que per tant, passeja pels camins de la incertessa no solament professional sinó també personal, aquesta novel·la "ve amanida per una grapat de frases lluminoses, radiants, especialment quan parla justament d'això, de la intensitat, del fet de brillar".

Hem d'agrair al crític que ens haja fet una clucadeta d'ull quan afirma "que Lethem no hagués estat traduït al català clamava al cel (...) cal felicitar a l'editorial que ho ha fet possible" i qualifica de "magnífica" aquesta iniciativa de l'editorial.
Si vols llegir la notícia sencera, punxa damunt l'article.2 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats per Lethem i, com diu la ressenya, a veure si s'animeu amb més obres d'ell!

Bromera de lletres ha dit...

És una possibilitat, Anna, és una possibilitat...