dilluns, 22 de setembre de 2008

El present diferit


"Jonathan Lethem ha dissenyat uns joves versemblantment estranys i els ha relacionat amb ells mateixos i amb el món de l’art. No tenen família, ni amb prou feines passat, sinó que viuen en un present que viuen en diferit. El millor de la novel·la són dues escenes situades en un hotel i en un estudi de ràdio, on el lector té la sensació d’habitar un espai que no havia estat mai escrit: l’autor captura el moment que sembla etern i que de sobte deixa d’existir."

Aquest és un extracte de la ressenya sobre Encara no m'estimes, de Jonathan Lethem, que podeu trobar al suplement d'aquesta setmana de Presència d'El Punt. Per a llegir la crítica sencera, punxa damunt de l'article.

Encara no has llegit el llibre? Segons afirma Vicenç Pagès i Jordà, autor de la ressenya, "el que retrata Encara no m’estimes és la crisi existencial que es presenta al voltant dels trenta anys. Lethem situa l’acció a Los Angeles, que és un dels llocs que ha servit en més ocasions d’escenari a aquesta crisi: resulta impossible imaginar-se algun habitant d’aquesta ciutat que no estigui buscant alguna cosa necessària però desconeguda, que de vegades sembla amagada rere el sexe, les drogues o el rock and roll, però que de fet no s’acaba de trobar mai."


1 comentari:

Anònim ha dit...

M'havien parlat d'aquest autor, i sembla interessant: costen trobar autors que conecten amb els joves no adolescents.