Passa al contingut principal

Veredicte del Premi Enric Valor de Novel·la

L'obra El desordre de les dames, de l'escriptora Pepa Guardiola, ha sigut la guanyadora de l'edició d'enguany del Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià, que concedeix la Diputació d'Alacant.

Bromera publicarà en primavera aquesta novel·la ambientada en plena conquesta de València. Tractant-se d'aquesta època l'autora ha assegurat que "haguera sigut fàcil escriure sobre guerrers, cavallers, nobles, ordres de cavalleria. Però la meua sensibilitat i els meus ulls de dona, m’han fet abordar la història des d’un punt de vista diferent, el de les gents anònimes que també conformaren i conformen la història dels pobles."

I és que El desordre de les dames narra la història de Susanna, una jueva montpellerina, obligada a fugir de la seua ciutat a l’encontre del rei en Jaume per reclamar-li protecció contra aquells que volen privar-la de llibertat. En una societat dura, de vegades terrible, la protagonista troba gran recolzament en altres dones que, com ella, no es deixen vèncer pels entrebancs i s’arriquen per tal d’aconseguir el somni que perseguien.

Pepa Guardiola (Entre papers digitals és el seu bloc personal) s'estrena amb aquesta novel·la en la literatura per adults però la seua obra abasta ja quasi una vintena d'obres infantils i juvenils, reconegudes amb diversos premis.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.