dijous, 26 de febrer de 2009

Veredicte del Premi Enric Valor de Novel·la

L'obra El desordre de les dames, de l'escriptora Pepa Guardiola, ha sigut la guanyadora de l'edició d'enguany del Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià, que concedeix la Diputació d'Alacant.

Bromera publicarà en primavera aquesta novel·la ambientada en plena conquesta de València. Tractant-se d'aquesta època l'autora ha assegurat que "haguera sigut fàcil escriure sobre guerrers, cavallers, nobles, ordres de cavalleria. Però la meua sensibilitat i els meus ulls de dona, m’han fet abordar la història des d’un punt de vista diferent, el de les gents anònimes que també conformaren i conformen la història dels pobles."

I és que El desordre de les dames narra la història de Susanna, una jueva montpellerina, obligada a fugir de la seua ciutat a l’encontre del rei en Jaume per reclamar-li protecció contra aquells que volen privar-la de llibertat. En una societat dura, de vegades terrible, la protagonista troba gran recolzament en altres dones que, com ella, no es deixen vèncer pels entrebancs i s’arriquen per tal d’aconseguir el somni que perseguien.

Pepa Guardiola (Entre papers digitals és el seu bloc personal) s'estrena amb aquesta novel·la en la literatura per adults però la seua obra abasta ja quasi una vintena d'obres infantils i juvenils, reconegudes amb diversos premis.

Cap comentari: