dijous, 19 de febrer de 2009

La "blocosfera" valencianaEl Quadern d'El País s'ha fet ressó hui de l'extraordinària proliferació de blocs en valencià disponible a la xarxa. Amb un ampli ventall temàtic -des de política, música, medi ambient, cinema fins a sexe- existeixen centenars de blocs on la nostra llengua pren un paper destacat i on el debat i la interacció marquen les regles.L'article destaca també els blocs d'escriptors i periodistes que publiquen els seus escrits i les seues reflexions amb un estil marcadament personal, seguint l'esperit inicial del fenomen. Entre aquests, menciona Més content que un gínjol, d'Urbà Lozano, autor de Plagis i del recull de relats Femení singular, i Va de bo, cavallers! i Adesiara, de Juli Capilla, del qual publicarem en breu el poemari L'instant fugaç, Premi de Poesia Ibn Jafadza dels darrers Ciutat d'Alzira.
A mig camí entre bloc literari i personal estan també els dos de Xavi Sarrià: Històries del paradís i Lluitar, crear, construir; el de Joan Carles Girbés, director de publicacions de l'editorial amb Tirant el cap, o el dietari d'Esperança Camps.

Els exemples són molts, l'últim que volem esmentar és aquest bloc, Bromera de Lletres, amb el qual intentem aproximar l'activitat editorial als lectors d'una manera més dinàmica i interactiva.

Cap comentari: