dimarts, 24 de febrer de 2009

Magistral Rushdie

L'encantadora de Florència està hipnotitzant els crítics que la lligen. La setmana passada ja us comentàvem l'elogiosa ressenya apareguda en El Periódico. Ara us podem passar les que han aparegut en l'Avui i els suplements Culturas, de La Vanguardia, i ABCD de l'Abc.Segons l'Avui, es tracta d'"una fastuosa novel·la, ambientada a l'Índia i a la Itàlia del Renaixement. Una epopeia protagonitzada per un personatge fabulós. Rushdie construeix una història extraordinària, on la fantasia i el gust per la narració obren la percepció del lector i les seves sensacions... Una novel·la que només un poeta del talent de Salman Rushdie podia desenvolupar. Una cosmogonia que hipnotitza."
La Vanguardia afirma que Rushdie és "un autor amb un excepcional do narratiu, ingeniós, versàtil, barroc i sempre complex. Tot el llibre és un somni...[en ell apareix] el mag Rushdie, fabulador i audaç fins a l'impudor com els bons novel·listes. El versàtil escriptor angloindi torna a les seues fonts literàries orientals i el goig de narrar a la manera occidental."


L'Abc assegura que "estem davant del Rushdie més Rushdie de tots. Un autor en la plenitud dels seus poders i conscient de que l'únic límit és l'ausència de límits... els seus seguidors es veuran recompensats amb un dels viatges més festius i joiosos per la movedissa terra ferma d'un univers que és seu i sols seu. Rushdie ens parla de Rushdie, de l’encís de Bombai, de la seua capacitat de seduir contant, del seu convenciment de que una bona trama és la més gran de totes les riqueses."

Cap comentari: