dimarts, 29 de març de 2011

Bromera presenta una nova col·lecció a la Fira de Bolonya


Edicions Bromera consolida la seua presència a la Bologna Children’s Book Fair, que se celebra aquesta setmana, amb un estand propi a través del qual es promocionen els nostres autors. Així, i per segon any consecutiu, Bromera continua apostant per exportar el millor de la nostra literatura infantil i juvenil. El president de Bromera, Josep Gregori, i el director de publicacions, Joan Carles Girbés, s’hi han desplaçat fins a la ciutat italiana.

En el marc d’aquesta prestigiosa fira, té lloc la presentació d’una nova i ambiciosa col·lecció infantil que, sota el títol «Lletra Gran», serà publicada alhora en diverses llengües. Es tracta d’una col·lecció de 10 títols que giren al voltant de situacions quotidianes protagonitzades pels més menuts. Històries senzilles i tendres que tracten de captar l'interés dels primers lectors i transmetre valors com la importància de tenir cura del nostre entorn, de la nostra família... Els relats són de l’escriptor Enric Lluch, i han sigut diversos els il·lustradors que han donat vida i color als personatges. Fins dijous, la col·lecció serà presentada davant nombroses editorials internacionals que han expressat el seu interés per conéixer el projecte de primera mà durant la fira.

Una altra de les apostes de l'editorial en aquesta edició és la col·lecció «El Bagul dels Monstres», que es va presentar precisament l'any passat a la Fira de Bolonya. Fruit de les negociacions, els drets s'han venut al Canadà, el Brasil i França, i els llibres s'han traduït també al castellà, al gallec i al basc. Un any més, aquests deu títols –protagonitzats per criatures i monstres de l'imaginari infantil vistos des d'un punt de vista divertit per a fer perdre la por de llegir– són una de les col·leccions que més interés han despertat en els editors estrangers que estan visitant l'estand de Bromera. L’èxit de la presentació d’aquesta col·lecció a Bolonya, una de les més venudes durant la campanya de Nadal, suposa un impuls important per a la presentació en aquesta edició de «Lletra Gran», també dirigida a primers lectors.

Cal recordar que, gràcies a les gestions de l’última edició de la Bologna Children’s Book Fair, L’infern de Marta, de Pasqual Alapont, també fou traduïda a l’eslové. Enguany destaca també l'interés que han suscitat els àlbums il·lustrats Els fabricants de muntanyes i Lluny.

Edicions Bromera referma l’aposta per impulsar la literatura infantil i juvenil més enllà de les nostres fronteres i per cridar l’atenció sobre els nostres escriptors i il·lustradors. A més, ho fa amb iniciatives que des d’una vessant original i innovadora capten lectors en altres llengües.

Cap comentari: