dijous, 23 de juny de 2011

Bromera publica 'PQPI Connection', Premi Mallorca de Narrativa JuvenilEdicions Bromera acaba de publicar, per primera vegada, l’obra guanyadora del Premi Mallorca de Narrativa Juvenil, PQPI Connection, de Lluís Miret, en la col·lecció «Espurna». Aquesta és la tercera edició d’un premi, dotat pel Consell de Mallorca amb 10.000 €, que es consolida a poc a poc com un referent de la literatura juvenil, amb una participació que ha augmentat un 25 % en cada convocatòria.

El jurat del guardó estava format en aquesta ocasió per l’escriptora Gemma Pasqual –guanyadora de l’edició anterior–; el professor universitari, crític i escriptor Enric Larreula; el professor, pintor i escriptor Pau Faner; Ramon Bassa, membre del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la Universitat de les Illes Balears, i Teresa Duran, escriptora i crítica literària, que el presidia. Els membres del jurat han declarat que van escollir PQPI Connection entre les quinze obres presentades «per la trama policíaca tan ben mantinguda i enginyosa».

La novel·la situa l’acció en un institut de Gandia. Els alumnes del PQPI estan entusiasmats amb la notícia d’anar d’excursió, encara que siga per a jugar un campionat d’un esport que no han practicat mai abans. Els protagonistes d’aquesta història, però, tenen fama de ser els pitjors estudiants de tot el sistema educatiu. Tant és així que, quan es produeix un atracament en una sucursal bancària a la ciutat on celebren el campionat, es converteixen en els principals sospitosos.

Lluís Miret (Gandia, 1973) compagina la tasca docent i de recerca en l’àmbit de l’economia aplicada amb una autèntica passió per la literatura. Fruit d’aquest creixent interés són relats com Una espessa boira blanca (2003), La muntanya d’argent (2005) o Felip Marlowe i la Banda dels Barracons (2007). Ha guanyat, entre altres, el Premi Ramon Muntaner de Literatura Juvenil (2007) amb Les valls dels bandolers i el Premi Carmesina de Narrativa Infantil (2007) amb El viatge d’en Jordiet. Local Hero, la seua primera novel·la per a adults, va ser guardonada amb el XVIII Premi de Prosa Les Talúries, concedit per la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

Cap comentari: