dilluns, 27 de juny de 2011

Xavier Mínguez guanya el Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida


L’escriptor Xavier Mínguez s’ha proclamat guanyador del 18é Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida amb l’obra La flor de Hanako. El jurat, integrat per Filiberto Tortosa, president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida; els professors i crítics literaris Pere Calonge i Miquel Peiró, i els escriptors i guanyadors de la passada edició Mercè Climent i Francesc Mompó, va fer públic el veredicte el divendres 24 de juny a l’Auditori Paco Salvador de Benigànim.

La flor de Hanako narra els viatges d’un comercial alcoià al Japó desencadenen un mar d’erotisme que sembla créixer sense límits. El protagonista s’enamorarà de l’autòctona que dóna nom a la novel·la cosa que li farà perdre el timó de la seua pròpia vida. A més, segons destaca el jurat, el “text té un bon tremp literari i ofereix uns escenaris eròtics molt atractius i variables al llarg de tota la història al mateix temps que transmet tot l’exotisme del país nipó i part de la seua cultura, sense resultar embafador en cap moment”.

Xavier Mínguez (València, 1970) exerceix la docència de la Didàctica de la Llengua i de la Literatura a la Universitat de València. La publicació el 1991 de Que la punta d’un paraigua va marcar l’arranc d’una trajectòria literària amb obres destinades principalment a un públic infantil i juvenil i amb les quals ha aconseguit reconeixements com el Premi Samaruc de l’Associació de bibliotecaris valencians. L’única obra d’adults editada fins ara és Dones amant i 10 exercicis de fidelitat guardonada amb el Premi Josep Pasqual i Tirado.

Amb La flor de Hanako, Mínguez aconsegueix els 4.600 euros amb què està dotat el guardó i la publicació de l’obra dins la col·lecció «L’Eclèctica» d’Edicions Bromera. L’acte va aplegar més de 400 persones i representants del món de la cultura que assistiren a un espectacle complet amb música i dansa i moltes altres sorpreses que anà desvetllant la periodista Maribel Vilaplana.

Cap comentari: