dilluns, 20 de juny de 2011

Mercè Viana guanya el Premi Samaruc amb 'Lula i les abelles'


Mercè Viana ha rebut aquest any el Premi Samaruc per Lula i les abelles, una història original i divertida amb una protagonista molt peculiar publicada per Edicions Bromera. Aquests premis, que atorguen l’Associació de Bibliotecaris Valencians (ABV), naixen l'any 1992 com un impuls per fomentar la literatura infantil i juvenil en valencià.

Durant el sopar de gala celebrat a l’Hotel Beatriu – Rei en Jaume de València es donaven a conèixer el nom de les obres guanyadores. A més de Mercè Viana, l'escriptora Raquel Ricart rebé el reconeixment a la millor obra juvenil amb El quadern d’Àngela. També es lliuraren el Premi Bibliotecari d’Honor a l'Associació d’Editors del País València; i el Premi Bibliotecari de l’Any a l’Organització Mostra Professional de Contacontes “Contescoltes”.

L'acte estigué presentat per Ramon Guillem, bibliotecari de Catarroja i un dels creadors del premi. Autors com Enric Lluch, Carles Cano, Toni Cucarella, Ramon Guillem, Pep Castellano, Mercè Viana, Maria Jesús Bolta, Empar Lanuza, Enric Monforte, Pepa Guardiola, Francesc Gisbert, Llucià Vallés, Gemma Pasqual, Francesc Mompó o Marc Granell han estat guardonats amb aquest premi.

Cap comentari: