dimecres, 29 de juny de 2011

La premsa es fa ressò de la celebració del 25è aniversari de Bromera a Barcelona


Bromera ha celebrat aquest dimarts a Barcelona els 25 anys de trajectòria editorial. L'acte ha tingut lloc al Palau Robert de Barcelona i ha reunit escriptors, il·lustradors, col·laboradors i autoritats del món de la cultura entre les qual cal destacar la participació del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, Josep Gregori, fundador i editor de Bromera i Joan Llinares, director gerent de l'empresa.

Fa un quart de segle naixia al País Valencià un projecte cultural en llengua catalana orientat a tot l’àmbit lingüístic. Edicions Bromera va significar, en el panorama editorial valencià dels anys vuitanta, una aportació esperançadora i oportuna, i ara ocupa una posició capdavantera entre les editorials que publiquen en la nostra llengua. Josep Gregori ha explicat que Bromera «va partir d’una posició molt modesta, però a poc a poc ha anat consolidant un catàleg, amb el qual s’han venut més de 7.000.000 de llibres». En l’actualitat, «tot i continuar sent una empresa petita», ha dit l’editor, «ja no ho som tant pel que fa al nombre de lectors». Quant al futur, Gregori ha destacat que «el nostre plantejament és continuar en la línia capdavantera i estar alerta a la important transformació que està per vindre amb la digitalització».

La projecció de Bromera a Catalunya ha sigut fonamental per al desenvolupament del projecte editorial. Amb un catàleg de més de 1.800 títols, agrupats en 40 col·leccions, abraça tots els gèneres: novel·la, poesia, teatre, divulgació científica, obres de gran format, biografies... i ha aplegat més de 400 autors, valencians, catalans i balears, tant clàssics com contemporanis, però també escriptors internacionals importants que han sigut traduïts per primera vegada. Bromera obre així una porta no només a la literatura catalana, sinó també a d’altres com l’àrab, la italiana, la turca, la danesa, la irlandesa o la nord-americana.

La premsa se n'ha fet ressò d'aquesta celebració:

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3598990


Avui

Adn.es

La vanguardia

Europa Press

ABC

Cultura 21

Vilaweb

Ara.cat

80 grams


1 comentari:

Marta ha dit...

Moltes Felicitats!
He vist la notícia!