divendres, 25 de novembre de 2011

Bona literatura contra la violència de gènere


Des de Bromera volem fer la nostra aportació en el Dia Internacional contra la Violència de Gènere recordant alguns títols amb els quals intentem implicar els lectors més menuts per a combatre aquest problema des de la infantesa. Dins de la col·lecció "El Micalet Galàctic" trobem Hola, estúpid monstre pelut, de Fina Casalderrey, un relat recomanat per a llegir i comentar en grup, i extraure tot un ventall d’ensenyaments cívics i socials per als ciutadans i les ciutadanes del futur. La revista d'Escola Catalana va publicar recentment una ressenya molt interessant al voltant d'aquest relat, i ofereix a més, algunes propostes temàtiques per a treballar a classe. Podeu llegir l'article sencer ací.


Per als joves, L'infern de Marta, de Pasqual Alapont, és la primera proposta que us volem comentar. Convertida en tot un clàssic que ja han llegit milers de joves lectors, aquesta obra ha esdevingut un llibre molt útil que conjumina una novel·la emocionant plena de suspens i un pràctic llibre d’autoajuda, per tant, una eina molt valuosa per als professors que treballen amb adolescents. L'èxit de l'obra ha traspassat fronteres i no només s'ha traduït a totes les llengües de l'estat, sinó que també es pot llegir en portugués i eslové.També podeu optar per El somriure del diable,
una història que comença amb l'encontre d'Anna, una jove vídua, amb un desconegut que canviarà la seua vida per complet. El seu enorme atractiu la seduirà però darrere del somriure encantador del desconegut s’amaguen intencions tèrboles que en tractaran de descobrir el vertader rostre.Cap comentari: