dilluns, 9 de gener de 2012

Un llibre per a començar bé un any incert

La primera entrada de 2012 la dediquem a un llibre que no deixa indiferent a cap lector, com demostren les següents recomanacions. Es tracta d'El dia abans de la felicitat, el nou títol d'Erri De Luca en Bromera, un dels més sol·licitats aquest Nadal per a regalar.

Així, Eva Piquer en el diari Ara ha destacat que "llegir De Luca té un no sé què reconfortant, una sensació que s’agraeix entre tantes incerteses. A les trampes és difícil entrar-hi però per sortir-ne has de suar, hi trobem a la primera pàgina. Les lliçons de vida s’acumulen en aquest Nàpols de la postguerra vist per un jove orfe i pel seu tutor, Don Gaetano, un bon home que parla del dia abans de la felicitat com si, en efecte, la felicitat existís i hagués de trucar a la porta demà mateix".
També Jesús M. Tibau recomana en el seu bloc, "aquesta història d’un jove orfe que en la seva particular recerca de la felicitat haurà d’aprendre a madurar a força de coratge i també de l’alegria i el plaer que li proporcionen els llibres". Una història que per a Albert Ventura, del Singular.cat, "ha trobat la concisió, la mida justa on res no sobra i on res no hi manca. [...]" i per això "no puc fer altra cosa que recomanar-vos la lectura d'Erri de Luca: transmet un vitalisme sincer i, alhora, l'esperança i convicció que el món no és tan lleig ni nefast com sembla. Sempre som al dia abans de la felicitat".
T'animes a llegir les primeres línies d'aquesta tendra novel·la per a començar bé un any tan incert?


Cap comentari: