dimarts, 17 de gener de 2012

Una llengua que camina, premiat per l'IIFV


L'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana ha atorgat el Premi de Comunicació i Difusió Cultural al documental Una llengua que camina, en el qual ha col·laborat Bromera juntament a altres entitats i empreses com l'Institut Català de les Indústries Culturals, Escola Valenciana, i Edicions 96.

Porduït per TV3 i Vilaweb, Una llengua que camina mostra l´estat de salut de la llengua al País Valencià a través de la societat civil, de persones que viuen en valencià i que són el resultat dels més de 25 anys d´ensenyament en valencià. La base del documental és el retrat de la vida diària de cinc persones que viuen a distints punts del territori valencià i que ens permeten fer una radiografia de la llengua de nord a sud i de diferents àmbits d´ús de la llengua: Xavi Sarrià, integrant d´Obrint Pas; Diego Gómez, mestre i activista d´Escola Valenciana; Dariana Groza, nouvinguda d´origen romanés; Mar Iglesias, ciberperiodista, i Gerard Pitarch, dermatòleg.

El documental s'estrenà el mes d'octubre a TV3 i a hores d'ara ja ha sigut projectat a molts pobles i ciutats de la mà d'institucions, universitats, associacions i ajuntaments.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc l’1 de març a l’Aula magna de la Universitat de València.

Cap comentari: