Passa al contingut principal

El projecte ENCLAVE ja està en marxa

La Biblioteca Nacional d'Espanya juntament amb la Federació de Gremis d'Editors, ha iniciat l'aventura de la digitalització dels llibres a través del projecte ENCLAVE, subvencionat pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç amb 414.000 €.


Aquest matí la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha presentat aquest projecte d'investigació i innovació que oferirà un servei nou per als 700.000 visitants mensuals de la Biblioteca Digital Hispànica. Creada en gener de 2008 amb 10.000 títols, aquesta biblioteca digital preveu realitzar la digitalització de 200.000 llibres sota drets d'autor en els pròxims 3 anys, en part gràcies al suport d'una important empresa telefònica, que invertirà 10 milions d'euros en el projecte d'ací a 2012.

A la fi de 2009, la Biblioteca Digital Hispánica de la BNE haurà posat en línia 1.300 fragments de llibres (el 20% del text de cada obra) de les 90 editorials de l'Estat que han participat en aquesta primera fase. Cadascuna d'aquestes, entre les quals es troba Bromera, aportarà 20 títols que els usuaris podran consultar i comprar a través de canals de distribució digital. Des d'ací, podeu consultar el llistat complet dels llibres digitalitzats que ofereix la biblioteca fins ara.

Ja que les editorials participants són molt variades, la col·lecció digital acull una àmplia representació temàtica i idiomàtica. Un dels títols escollits per a la nostra llengua és Els sorolls humans, de Joan Francesc Mira, editat per Bromera en 1997. En la fitxa del llibre, l'usuari trobarà les dades blibiogràfiques, la imatge de la coberta, un resum, el sumari i un extracte de l'obra que li premetran valorar l'interés per l'obra.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu