dijous, 29 d’abril de 2010

Francesc Bodí i Maria Dolors Pellicer guanyen el Premi de la Crítica de l'IIFV


Francesc Bodí amb El soroll de la resta i Maria Dolors Pellicer amb La selva en vers han sigut els guardonats en les modalitats de narrativa i narrativa infantil, respectivament, del X Premis de la Crítica que lliure l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. Es tracta d'uns premis, de caràcter honorífic i biennal, que reconeixen obres publicades els dos anys anteriors al lliurament per contribuir a la recuperació de la nostra llengua. El lliurament tindrà lloc dilluns que ve, 3 de maig, a la Sala de Graus del Centre de Postgrau de la Universitat Jaume I de Castelló.


El soroll de la resta, títol publicat en la col·lecció "l'Eclèctica" i guardonat amb el Premi Enric Valor de Novel·la, s'endinsa en els desitjos insatisfets de Bataller, un publicista que, després de patir un tercer infart, es replanteja tota la seua existència. Per la seua banda, La selva en vers és un poemari a la manera d'un bestiari ordenat alfabèticament en què diferents animals es converteix en els protagonistes, amb la qual cosa apropa aquest gènere als xiquets d'una manera lúdica i senzilla però alhora acurada.

Precisament ambdós autors visitaran aquest diumenge 2 de maig la Fira del Llibre de València per signar les obres premiades a les casetes 6,7,8, i 9 de la llibreria Xúquer. A més, l'autora de la Safor oferirà una singular presentació-animació lectora al voltant de La selva en vers a càrrec també de l'il·lustrador de l'onra, Paco Giménez i amb l'actuació del grup de folk Trescant.

No deixes de consultar el programa d'activitats de Bromera. Aquest cap de setmana estaran signant a la Fira Isabel-Clara Simó, Joan Pons, Xavi Sarrià...