dimarts, 23 de juny de 2009

Més enllà de Darwin

Aquest 2009 ha estat declarat a nivell internacional com l'Any Darwin en commemoració del segon centenari del naixement d'aquest il·lustre científic anglés que fa 150 anys va revolucionar la ciència amb la publicació de L'origen de les espècies. Al voltant d'aquesta efemèride han aparegut nombrosos títols amb l'objectiu de divulgar i fer palesa la importància de la teoria no solament en aquell moment sinó en l'actualitat.
En aquesta sentit trobem, en la col·lecció "Sense Fronteres", L'evolució, de Darwin al genoma, obra de Fernando González Candelas, catedràtic de genètica a la Universitat de València i investigador de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva i del Centre Superior d'Investigació en Salut Pública.

Es tracta d'"un llibre molt complet escrit amb voluntat didàctica on l’autor planteja de manera sistemàtica els antecedents d’aquesta teoria i els postulats originals de Darwin, els quals actualitza amb tots els avenços científics que han bastit la moderna teoria de l’evolució, d’una gran fermesa científica". Així ho afirma David Bueno en el suplement Cultura del diari Avui. Aquesta obra permet també mostrar a la societat la importància del desenvolupament científic en general, i de la biologia en particular.