dimecres, 29 de juliol de 2009

Lectura d'estiu

El bloc El racó de la solsida ha recomanat com a lectura d'estiu El carreró dels miracles, del Nobel Naguib Mahfuz. "A mig camí entre la ficció i la sociologia de ficció, és un meravellós retrat de la gent que habita en un carreró d'El Caire" assegura, i alhora en destaca "la riquesa de les històries populars orals àrabs que sovint apareixen en alguns diàlegs".


El carreró dels miracles és una novel·la deliciosa protagonitzada pels habitants del carreró Midaq, en el cor d’El Caire. Una fornera que assetja el seu espós, un venedor de caramels, un dentista, un comerciant, la jove Hamida, bella, pobre i ambiciosa... protagonitzen una apassionant trama que expressa les contradiccions humanes.
Com cada any, Bromera publicarà un nou títol per a commemorar l'aniversari de la mort de l'autor egipci. En aquesta ocasió, es tracta de la novel·la Miramar, el nom d'una pensió a la mil·lenaria ciutat d'Alexandria que esdevé l'escenari on transcorre l'acció. També de Maghfuz són El lladre i els gossos; La maledicció de Ra; Akhenaton, el rei heretge; Radubis i La batalla de Tebes, tots en la col·lecció més emblemàtica de Bromera.

Per cert, si voleu conéixer altres lectures refrescants per a aquest estiu, no deixeu de visitar l'espai que hem preparat a la nostra web. Un llistat de llibres imprescindibles per a qualsevol pla estiuenc!

Cap comentari: